%>

Massefakturering/opprette identisk ordre til flere kunder

Dersom man ønsker å sende identisk faktura til flere kunder har man mulighet til å kopiere en eksisterende ordre til flere kunder samtidig.

Man oppretter først en ordre til en av kundene som skal motta fakturaen. Ikke fakturer denne med det samme.

Deretter går man til kundeoversikten (Kunde > Kunder/leverandører) og velger de kundene som skal motta en identisk faktura (1). Trykk på menyen med tre prikker og velg “Kopier tilbud/ordre” (2).

 

 I vinduet som kommer opp velger man ordren man nettopp opprettet. Når man går videre vil det opprettes en identisk ordre til alle kunder som er valgt.

Disse legger seg i ordreoversikten (Faktura > Ordreoversikt). Herfra kan man velge ordrene (1) og velge “Fakturering” (2).

Tips: dersom man har ulike typer faktura som skal til forskjellig type kunder (f.eks forskjellige medlemskap) kan man aktivere "Kundekategorier" under Kunde > Innstillinger. Se gjerne egen artikkel Kundekategori

Man får da tilgang til et menyvalg som heter "Kategorier". Her oppretter man kategoriene og går deretter inn i kundelisten og sorterer de ulike kundene inn i den kategorien de hører til i, evt via kundedetalljer.

 

Deretter oppretter man en ordre til en kunde i hver kategori og går i kundelisten. Her har man nå mulighet til å sortere på kategoriene under “Flere valg” slik at man enkelt kan velge alle og kopiere ordre som beskrevet over.

 

 Tripletex AS
Org.nr.: 914 286 018 MVA

Akersgata 16
0158 Oslo

Telefon +47 22 83 60 00
E-postadresse post@tripletex.no