%>

Prosjektmal

Det er mulig å sette opp et standard oppsett for nye prosjekter via:
Prosjekt > Innstillinger > Innstillinger for nye prosjekter

Er det behov for å legge inn mer informasjon som standard på nye prosjekter, kan dette løses ved å opprette prosjekter (tilbud) som kan benyttes som mal. Når et nytt prosjekt skal opprettes, kan man gå inn på malen og kopiere denne via fanen “Detaljer”.

Steg 1
Opprett et nytt prosjekttilbud via:
Prosjekt > Nytt tilbud (prosjekt)

 

Steg 2
Gi prosjektet et navn, for eksempel “Mal 1”.

Steg 3
Sett opp et standard oppsett og opprett. Benytter man prosjektspesifikke timepriser, er dette en måte å sette opp et standard oppsett for timepriser per ansatt og aktivitet.
Steg 4
Dersom man ønsker et standard oppsett for budsjett og ordrelinjer som skal inkluderes på nye prosjekter, kan man også benytte malen. Budsjett og ordrelinjer (valgfritt) vil bli inkludert ved kopiering.

Steg 5
Nå har vi en mal som kan brukes til å opprette nye prosjekter. Gå til fanen “Detaljer” og trykk “Opprett kopi”.


Steg 6

Gi det nye prosjektet et navn og nummer, velg om ordrelinjer skal kopieres eller ikke, sett en startdato og trykk “Opprett kopi”.Steg 7
Når tilbudet er klar til å konverteres til et prosjekt (ordre), kan dette gjøres via fanen “Kontrakt”.


Når man senere skal opprette et nytt prosjekt via en mal, går man til Prosjekt > Prosjekter > Filtrerer på “Tilbud” (og “Prosjektkategori” hvis aktuelt).

Da har man opprettet et tilbud (prosjekt) som kan brukes som mal for nye prosjekter. Merk at vi i denne veiledningen tar utgangspunkt i prosjekttilbud. Fordelen er at tilbud ikke vises i prosjektstatus. Om ønskelig er det fullt mulig å opprette et prosjekt som mal, men det vil da vises i prosjektstatus.

Prosjektkategori

Et tips er å opprette en egen prosjektkategori for maler, slik at man enkelt kan få en oversikt i prosjektoversikten ved å filtrere på prosjektkategori.

 

Prosjektkategori opprettes via Prosjekt > Prosjektkategorier. Prosjekter kan knyttes til en kategori via fanen “Detaljer” per prosjekt. Alternativt kan man markere flere prosjekter i prosjektoversikten, trykke “Endre prosjektinformasjon” og velge kategori.

 

Det er også mulig å lage snarvei til malen ved å huke av for stjernen øverst på siden. Favorittmarkerte sider finner man under “Favoritter” i hovedmenyen.

 

 Tripletex AS
Org.nr.: 914 286 018 MVA

Akersgata 16
0158 Oslo

Telefon +47 22 83 60 00
E-postadresse post@tripletex.no