%>

Faktura i annen valuta

Valuta må aktiveres via "Faktura/Innstillinger" eller via "Regnskap/Innstillinger" i hovedmenyen.

 

Du har deretter mulighet til å velge den valutaen du ønsker å fakturere i, direkte i ordren.

 

Men det kan være greit å gjøre litt forarbeid om man skal fakturere i en fast valuta til én eller flere kunder.

 

 

1. Man kan opprette en fakturakonto per valuta. Les mer om dette via lenken nederst på siden.

 

 

2. Man kan opprette kunder med fast valuta og evt. språk (norsk, engelsk eller svensk).

 

 

Hvis man ønsker IBAN og SWIFT på faktura, må land legges inn under postadresse/forretningsadresse.

 


Ny ordre/faktura

Når du nå oppretter en ny ordre/faktura og velger kunde definert med en spesifikk valuta, vil ordredetaljene vise valuta, og selve fakturaen tar hensyn til om du har spesifisert konto eller ikke.

 

Hvis du ikke har registrert en valutakonto, vil det i betalingsinformasjonen være ordinær fakturakonto som vises.

 

 

Er det valgt engelsk eller svensk språk i kundedetaljene, vil ikke selve teksten i ordredetaljer endres. Du vil i forhåndsvisningen av faktura se at språket er korrekt.

 

Men husk at standard ordre-/fakturatekst samt teksten du legger inn i ordrelinjen ikke automatisk oversettes til engelsk eller svensk. Så dette må manuelt endres i ordredetaljene eller via fakturainnstillingene for alle.

 

 

Produkter på faktura i annen valuta

Har man opprettet et produkt, så vil alle summer være i NOK.

 

 

Når du velger dette produktet på en faktura i annen valuta, vil ikke utsalgsprisen vises, men standard mva-sats fremkommer automatisk.

 


Om man ikke har behov for å oppdatere lager ved produktsalg, kan man opprette et eget produkt med det språket man ønsker skal fremkomme på faktura. Legger man inn en utsalgspris her, vil ikke den fremkomme på ordren. Man må legge dette inn manuelt i ordren for hver gang.

 

 

NB! Skal du opprette en faktura i valuta, men som omfatter mva-reglene i Norge (dvs. at man fakturerer i valuta til kunder i Norge), vil mva-satsen vises på faktura.

 

 

Produkt i annen valuta for salg til utland

Når man opprettet et produkt i annen valuta med mva-sats for “avgiftsfri utførsel av varer og tjenester” (momskode 52), vil alle summer vises i NOK på selve produktet.

 

 

 

Skal du fakturere avgiftsfritt, må mva-innstillingen “Har inntekt fra avgiftsfri utførsel av varer og tjenester”) oppdateres via regnskapsinnstillingene.

 

Man kan aktivere mva-kode 52 i produktdetaljene (dette er ikke nødvendigvis korrekt i alle tilfeller - her må man evt høre med en regnskapsfører).

 

 

Uten en egen valutakonto vil ikke kontonummeret vises i betalingsfeltet. Hovedkonto vil vises i feltet for betalingsinformasjonen samt IBAN og SWIFT om dette er lagt inn i kontodetaljene.

 


 Ved endringer og oppretting av nye betalingstyper anbefaler vi å kontrollere valgene via Regnskap/Innstillinger og betalingstyper.Tripletex AS
Org.nr.: 914 286 018 MVA

Akersgata 16
0158 Oslo

Telefon +47 22 83 60 00
E-postadresse post@tripletex.no