Funksjoner i Mobil-app

Innhold:

Startside

Ikoner

Timeføring

Min lønn

Reiser & Utlegg

  • diett

Godkjenning

 

I denne artikkelen skal vi gjennom funksjonene i mobil-appen. Her vil du kunne lese om godkjenning av bilag, føre timer, opprette reise & utlegg og hvordan du kan se din lønnsslipp.

 

App-en

mceclip0.png

 

Dark mode funksjon: Du kan sette mobilen din i "Dark mode".

Under Profil > Innstillinger kan du aktivere "Mørk modus".

 

Startsiden

Her vil du se alle modulene du har tilgang til avhengig av hva administratoren i selskapet har gitt deg tilgang til. Du kan motta varslinger inne på app-en. Varslinger markeres ved at bjellen helt oppe til høyre får en liten rød markering med antall varslinger. Klikker du på en varsling vil du komme rett inn til relevant side på nettsiden.

 

Ikoner

 

Hjem

Uansett hvor du er i appen og velger ikonet “Hjem” vil du bli tatt til startsiden.

Kamera

Kamera er ikonet for å ta bilder. 

Her kan du for eksempel ta bilde av en kvittering og sende inn. Du kan også hente opp bilder som allerede er tatt via ikonet helt nede til venstre, som vist nedenfor her.

 

 

Når man har tatt bilde evt valgt fra “Galleri”, vil alternativer som "Reiser og utlegg, Bilagsmottak(...)" bli tilgjengelig avhengig av hvilke tilganger du har i Tripletex.

 

Eksempelvis; Velger man Reiser & Utlegg kan man legge til bildet i eksisterende reise eller utlegg evt opprette ny.

 

Via “crop-tegnet” kan man redigere bildet før det lagres og knyttes opp mot valgt modul.

 

 

Velger du “Bilagsmottak” så kan du legge inn en beskrivelse og deretter velg SEND.

 

 

Følgende melding dukker opp om sendingen har vært vellykket.

 

 

Min side

Ved å trykke på Min side vil du få informasjon om din konto og mulighet for å administrere innstillinger, som for eksempel varslinger du ønsker å få i app-en.

 

 

 

Innstillinger gir deg mulighet til å tilpasse appen.

Ønsker man å føre timer også lørdag og søndag kan man deaktivere “Arbeidsuke".

 

 

Når du logger inn vil du komme inn i den kontoen som er satt opp som hovedkonto, ved å klikke på haken utenfor firmanavnet kan du legge til en eller flere kontoer du har tilgang til.

Ønsker du å endre konto, klikker du på navnet.

 

 

 

Timeføring

 

Klikk på "+"-tegnet for å legge til time. Du kan der inne også velge Stemplingsur, om det er aktivert under Timeliste > Innstillinger i webversjonen. For å sette opp aktivitetsvalgene og om man ønsker flere eller fjerne aktiviteter er det og i webversjonen man gjør dette.

 

mceclip0.pngmceclip1.png

 

Selve timeføringen er som vanlig, man velger aktivitet og legger inn antall timer/minutter. Trykk på "Lagre" for å lagre timeføringen.

Du kan velge farge for aktiviteter, om man ønsker det. Etter aktivitet er lagt inn så kan man trykke og holde nede med fingeren på aktiviteten, da vil man få opp følgende alternativer:

 

mceclip2.png

 

Videre kan man velge dags- eller ukesvisning.  Når uken er over kan man velge å markere timeføringen Ferdig, om denne innstillingen er aktivert under Timeliste > Innstillinger i webversjonen, da vil det låses for å kunne gjøre endringer. Trykk på Ferdig-knappen på nytt om du ønsker å gjøre endringer for den valgte uken.

 

mceclip3.png

 

Faktura

mceclip4.png

 

Det er mulig å fakturere kunder direkte via app-en. Om du ikke har tilgang til denne så ta kontakt med en administrator i selskapet slik at de eventuelt kan gi deg tilgang.

 

Når du har trykket deg inn på fakturaen så vil den se ut slik det er vist nedenfor, om du ikke har noen ordre/faktura. har du opprettet fakturaer vil de vises under Fakturaer. Der inne vil du kunne sortere på Ikke betalt og Betalt. "Utkast" er ordre som ikke har blitt fakturert.

Trykk på "+"-tegnet for å opprette en ny ordre/faktura.

 

mceclip5.png

 

Her velger du kunde, produkt og eventuelt annet som du ønsker å legge til. Etter å ha valgt produkt kan du endre på prisen om du ønsker.

 

mceclip8.png

Godkjenning

mceclip9.png

 

Du kan godkjenne betalinger på farten i app-en. For godkjenning av betalinger vil du bli tatt videre til nettsiden, fanen “Bankt/Betalinger”.

 

 

 

Se lønnsslipp - Min lønn

mceclip10.png

 

Her får du oversikt over alle lønnslippene dine. Systemet vil velge inneværende år. Du kan sortere oversikten ved å klikke på kalender-ikonet.

 

 

Klikker du på lønnsslippen vil du kunne se en mer detaljert visning og du kan laste ned lønnsslippen på mobilen.

En administrator kan aktivere slik at de ansatte uten systemtilgang kan se lønnsslipper i appen ved å følge denne veiledningen: Lønnsslipp i mobilapp.

 

Utlegg

mceclip11.png

 

Som vist lenger opp i denne artikkelen kan man trykke på Kamera og opprette reise eller utlegg, man kan også trykke på Reiser og Utlegg for å opprette det. Inne på Reiser og Utlegg vil du få opp åpne reiseregninger og åpne utlegg. Ved å trykke på "+"-tegnet kan du opprette nytt utlegg, ny reiseregning eller så kan du bruke GPS'en på mobilen din for å registrere en kjøregodtgjørelse mens du kjører.

 

mceclip12.png

 

Ønsker du å knytte et utlegg til et prosjekt klikker du på  Utleggsdetaljer og deretter på Prosjekt. For å knytte en reiseregning til et prosjekt trykker du på Reisedetaljer og deretter Prosjekt.

 

Ønsker du å legge til et bilde, en kvittering for eksempel, kan du trykke på "+"-tegnet og deretter trykke på Kostnad. Her kan du velge et fra mobilen eller ta et nytt bildet. Appen “leser” da kvitteringen”.

 

 

Kostnadskategori og Kommentar må man legge inn selv. Velg Ferdig - deretter “Send til godkjenning”. 

 

 

I Reiser og Utlegg oversikten kan du også trykke på Se tidligere leverte for å se en oversikt over det.

Ny reiseregning

Fyll inn feltene.    

 

 

Trykk deg inn på Reisedetaljer og fyll ut feltene, og trykk på "+"-tegnet for å legge til en eventuell kvittering (Kostnad), Kjøring og/eller Diett.

 

mceclip13.pngmceclip14.pngmceclip15.png

 

Når reisen er ferdig utfylt kan man sende den til godkjenning.

Diett

Du kan enkelt ferdigstille reiseregninger på mobilen, med støtte for diett i appen. Det innebærer at du enkelt kan velge hvilke måltider du fikk dekket, som at frokost var inkludert i overnattingen, eller at noen andre betalte for måltidet ditt, og appen regner ut beløpet du skal få tilbake – sats legges til automatisk.  

 

Opprett en reiseregning, og legg inn destinasjon. Velg Diett.

 

 

Fyll inn de ulike feltene. 

 

 

Deretter velger du hvilke måltid som evt skal trekkes fra og velg opprett.

 

 

Deretter send til godkjenning.

 

 

Kjøregodtgjørelse

 

Klikk på ikonet for kjøregodtgjørelse. Har du aktivert “posisjon”, vil Fra adressen fylles inn automatisk, klikk på “Start” for å begynne reisen. Deretter klikker du “Stopp”(Start endrer seg til Stopp etter du har trykket på Start) når du er ankommet destinasjonen. Man kan også registrere kjøregodtgjørelsen manuelt ved å trykke på det nedenfor Start-knappen.

 

 

Man kan endre informasjonen i neste bilde.

Når man har lagt inn kjøregodtgjørelsen og valgt NESTE får du valget om å knytte kostnadene til ny reiseregning eller en eksisterende.

 

 

Huker du av for bomavgift, vil det komme forslag til beløp basert på raskeste rute. Ønsker man å endre, kan det gjøres i etterkant.

 

Når du har opprettet en kjøregodtgjørelse kan du kopiere denne og snu retningen slik at du enkelt kan legge til retur, kjøregodtgjørelsen må da ikke være sendt inn til godkjenning. Sveip kostnad til side for å kopiere evt slette. 

 

 

Godkjenning på farten - Godkjenning

 

Inne på Godkjenning vil du få opp en oversikt over bilag du kan godkjenne. Både Reiser og Utlegg og Betalinger. For å godkjenne marker de det gjelder og velg “Godkjenn”.

 

 

Klikker du på selve utlegget vises detaljer. I detaljer kan du se vedlegget, dra opp og ned kvitteringsvisning og zoome inn på kvitteringen. Man kan også velge å gjenåpne et utlegg som er godkjent.

 

 

 


Tripletex AS
Org.nr.: 914 286 018 MVA

Akersgata 16
0158 Oslo

Telefon +47 22 83 60 00
E-postadresse post@tripletex.no