Hvordan opprette bruker i AutoPay og laste ned app for engangskoder

Etter at man har aktivert “Bankintegrasjon via AutoPay” eller noen senere har gitt deg rettigheten “full tilgang til betaling”, vil man få et varsel i Tripletex, hvor man har fått tilgang til AutoPay og må opprette bruker.

Trykk på varselet for å få opp denne siden:

Hvis du har bruker i AutoPay fra før i et annet selskap, vil tilganger til dette selskapet legges til eksisterende bruker når du trykker Neste, og du trenger ikke å foreta deg noe mer.

Dersom du ikke har AutoPay-bruker fra før, vil du få dette bildet når du trykker Neste. En e-post vil bli sendt til den e-postadressen du er logget inn med i Tripletex.

 

Lenken utløper etter 24 timer. Hvis man ikke har registrert et passord før dette, så må man selv gå til AutoPay.visma.net og skrive inn egen e-post, og i passord-bildet bestille en ny e-post lenke ved å klikke på knappen for glemt passord. Man kan ikke bruke BankID innlogging her, det vil ikke gi deg riktige valg for å komme videre!

Når man klikker på knappen i mailen, blir man videresendt til vår underleverandør for å opprette passord.

Lag deg et passord som oppfyller kravene. Husk på at dette er betalingspassordet ditt, og skal brukes hver gang du godkjenner betalinger. AutoPay har strengere passordkrav enn Tripletex, så det er lurt å være obs på.

Passordet lagres når man klikker på "Registrer nytt passord". 

Klikk så på "Gå til AutoPay". Du blir da tatt til AutoPay´s innloggingsside der din e-postadressen allerede er fylt inn. Skriv inn det nye passordet du akkurat opprettet.

Man må nå aktivere totrinnsautentisering for sikker bruk av tjenestene. Gjør man ikke dette får man ikke bekreftet betalinger i Tripletex.

Du får nå frem dette skjermbildet:

Hvis du ikke automatisk får opp dette bildet for å aktivere totrinnskontroll, trykk på navnet ditt øverst til høyre og velg “Mine Opplysninger”. Rett under seksjonen der navnet ditt og e-postadressen din vises, er det en egen link som heter “Aktiver totrinnskontroll”.

 

Klikk på "Neste" for å starte veiledningen for oppsett av totrinnskontroll. Følg instruksene som vises på skjermen. Det er viktig at du leser nøye hva som står i alle stegene av denne veiledningen før du trykker neste, ellers kan du gå glipp av viktig informasjon.

 

Gå inn på mobilen og åpne appen som ble lastet ned. Appen genererer en ny sekssifret kode ca. hvert 30. sekund. Tast inn koden som vises i appen og klikk på "Neste". Koden du skal bruke heter Visma Connect, ikke Tripletex. Dersom du har en kode i appen som heter Tripletex, skal den brukes til vanlig Tripletex innlogging, mens den som heter Visma Connect skal brukes til betalinger.

Hvis man får feilmelding om “feil kode” her, sjekk at hovedinnstillingene for dato/tid på telefonen er satt til “Automatisk”.

I neste bilde får man mulighet til å registrere mobilnummeret sitt slik at man kan motta en 6-sifret kode på sms også dersom det er problemer med appen. Dette trinnet er valgfritt, man kan la feltet stå blankt og trykke Neste dersom man ønsker det.

NB. I neste steg vil man bli bedt om å ta vare på BEREDSKAPSKODEN som benyttes dersom man mister telefonen eller den på andre måter er utilgjengelig. Denne koden er brukeren selv ansvarlig for å ta vare på. Mister man denne mister man mulighet til å godkjenne betalinger.

 

Man kan evt bruke “kopier” knappen til høyre for koden for å kopiere koden og lime den inn et trygt sted på pc´en 

Når du har tatt vare på beredskapskoden, trykker du “Neste”’ og du får bekreftelse på at Totrinnskontroll er aktivert. 

 

Når du trykker “Neste” vil du bli sendt tilbake til Tripletex og dette skjermbildet hvor du kan huke av for at du har opprettet bruker, og trykke “Neste”.

Da vil du få bekreftelse på at brukeren er opprettet og klar til bruk

 Tripletex AS
Org.nr.: 914 286 018 MVA

Akersgata 16
0158 Oslo

Telefon +47 22 83 60 00
E-postadresse post@tripletex.no