Hvordan opprette bruker i AutoPay og laste ned app for engangskoder

Etter at man har aktivert “Bankintegrasjon via Autopay” eller noen senere har gitt deg rettigheten “full tilgang til betaling”, vil man motta en e-post med instrukser om å opprette en bruker hos Autopay og nedlasting av app for engangskoder. Her kan man eksempelvis velge Google Authenticator, Microsoft Authenticator. 

Lenken utløper etter 24 timer. Hvis man ikke har registrert et passord før dette, så må man selv gå til autopay.visma.net og bestille en ny e-post lenke ved å klikke på lenken for glemt passord. Husk å legge inn e-post og trykk neste for å se lenken for glemt passord. Man kan ikke bruke BankID innlogging her!

Når man klikker på knappen i mailen, blir man videresendt til vår underleverandør for å opprette passordet.

Passordet lagres når man klikker på "Endre passord".

Klikk så på "Tilbake til innlogging" og logg inn med e-postadressen du benytter til innlogging i Tripletex samt det nye passordet som ble opprettet.

Man må nå aktivere totrinnsautentisering for sikker bruk av tjenestene. Gjør man ikke dette får man ikke bekreftet betalinger i Tripletex.

Hvis du ikke automatisk får opp steget for å aktivere totrinnskontroll, trykk på navnet ditt øverst til høyre og velg “Mine Opplysninger”. Rett under seksjonen der navnet ditt og e-postadressen din vises, er det en egen link som heter “Aktiver totrinnskontroll”.

 

 

Du får nå frem dette skjermbildet:

Klikk på "Fortsett" og følg instruksene som vises på skjermen.

Så klikker man på "Fortsett".

Gå inn på mobilen og åpne appen som ble lastet ned. Appen genererer en ny sekssifret kode ca. hvert 30. sekund. Tast inn koden som vises i appen og klikk på "Fortsett". Koden du skal bruke heter Visma Connect, ikke Tripletex. Dersom du har en kode i appen som heter Tripletex, skal den brukes til vanlig Tripletex innlogging, mens den som heter Visma Connect skal brukes til betalinger.

Hvis man får feilmelding om ‘feil kode’ her, sjekk at hovedinnstillingene for dato/tid på telefonen er satt til “Automatisk”.

NB. Etter dette vil man bli bedt om å ta vare på BEREDSKAPSKODEN som benyttes dersom man mister telefonen. Denne koden er bruker selv ansvarlig for å ta vare på. Mister man denne mister man mulighet til å godkjenne betalinger.

 

Man kan evt bruke ‘kopier’ knappen til høyre for koden for å kopiere koden og lime den inn et trygt sted på pcen 

Når du har tatt vare på beredskapskoden, trykker du ‘Fortsett’ og du får bekreftelse på at Totrinnskontroll er aktivert. Trykk ‘Ferdig’ for å fullføre

 Tripletex AS
Org.nr.: 914 286 018 MVA

Akersgata 16
0158 Oslo

Telefon +47 22 83 60 00
E-postadresse post@tripletex.no