Kreditering av abonnementsfaktura

Kreditering av abonnementsfaktura er i prinsippet som en ordinær kreditering. Fra fakturaoversikt markerer man den faktura det gjelder og velger kreditering fra handlingsknappen (se kreditering).

Man kan eventuelt velge å kreditere med en ny/ordre om man ikke vil røre abonnementet. 

Ønsker man å benytte abonnementsfaktura som grunnllag for krediteringen, man må ta hensyn til et par ting om man har aktivert “Automatisk fakturering” på abonnementet. 

Krediterer du abonnementsfakturaen uten å foreta deg noe annet, vil systemet innen kort tid generere ny faktura. Systemet vil tro at noe er uteglemt og re-fakturere den krediterte fakturaen.

Er hensikten med kreditnota at siste faktura ikke skal være gjeldende, må man enten på forhånd, eller etter at kreditnota er opprettet, sette sluttdato utenfor ordrelinjen. Sluttdatoen må da være siste dato i den faktura (abonnementet) man ikke skal kreditere for. 

Eksempel

Her er et abonnement som startet 01.01 og det er satt opp et intervall på 3 måneder av gangen. Automatisk fakturering er aktivert, så her vil faktureringen “humpe og gå” til abonnementet blir avsluttet.

Abonnementet i eksempelet vårt viser nå at det er fakturert til og med 30.09. Ønsker man da å kreditere siste faktura (589- som inneholder en abonnementsperiode fra 01.07 til 30.09), bør man sette sluttdato før krediteringen, men man kan som nevnt også gjøre det omgående etter krediteringen.  Sluttdato på ordrelinjen (abonnementet) her vil bli 30.06, som er nest siste faktura (588).

Skal det likevel faktureres noe av intervallet i abonnementet, f,eks for juli måned, krediterer man hele faktura 589, men setter sluttdato til 31.07. Systemet vil da generere ny faktura, men da kun for juli måned. 

Sett gjerne på haken for avsluttet og fjern haken for automatisk fakturering etter siste faktura.

Gjelder krediteringen siste faktura fordi man skal gjøre et stopp i abonnementet, krediteres som vanlig, men man kan deretter benytte funksjonen “Endre valgte abonnement” fra ordreoversikten.Tripletex AS
Org.nr.: 914 286 018 MVA

Akersgata 16
0158 Oslo

Telefon +47 22 83 60 00
E-postadresse post@tripletex.no