Lagerlokasjoner

En lagerlokasjon vil hjelpe flyten av varer samt effektivisere plukking, varetelling og varemottak med mer.  Lagerlokasjoner er tilgjengelig for Logistikk-modulen og aktiveres under  “Produkt>Innstillinger”. 

Lagerlokasjoner opprettes via “Produkt>Lager>Lageroversikt”. Velg det lager du ønsker å opprette lokasjoner på.

 

 Fyll inn navn på lokasjonen f.eks Reol nr 13, Hylle 4, Plass 2. 

Har du mange lokasjoner kan du effektivisere opprettelsen av disse med funksjonen “Legg til flere”. Her kan man lime inn alle lokasjonene som kan kopieres ut fra f.eks. Excel, tektsbehandlingsprogram e.l. Hver linje/rad vil få hver sin lokasjon. 

Lokasjonene vil senere benyttes i funksjonalitet som påvirker varebeholdningen (f.eks. ordrelinjer). 

Når en lokasjon er opprettet vil den automatisk få et løpenummer. Dette nummeret kan ikke overstyres eller redigeres. Løpenummeret kan benyttes ved import av produkter for å opprette tilknytning til lokasjonen via importen.

Man kan slette eller endre en lokasjon så lenge lokasjonen ikke er tatt i bruk. Dersom slett ikke er aktiv kan man sette lokasjonen “Inaktiv”. Varebeholdningen på den aktuelle lokasjonen bør da nullstilles før den settes inaktiv via lagerkorreksjon.

 

Knytte produkter til lokasjoner

Når man er ferdig med å legge inn en lagerlokasjon, anbefales en vareopptelling. Dette gjør at alle produktene blir tilknyttet en lokasjon med korrekt beholdning og er spesielt viktig dersom man allerede har brukt Tripletex til lagerstyring uten lokasjon.

 

Viktig: Varetellingen må markeres som "ferdig registrert" for at lokasjonen med beholdning skal bli tilknyttet produktet."

I produktdetaljer ser man eksisterende lokasjoner med varebeholdning. Man kan endre både lager og lokasjon her i produktdetaljer ved å velge “Ny Rad”.

 

Den første lokasjonen produktet tilknyttes vil automatisk bli “Hovedlokasjon”.

En tilknytning mellom lager/lokasjon og et produkt kan også gjøres ved varemottak eller lagerkorreksjon ved at man velger ønsket lokasjon i nedtrekkslisten for dette.Tripletex AS
Org.nr.: 914 286 018 MVA

Akersgata 16
0158 Oslo

Telefon +47 22 83 60 00
E-postadresse post@tripletex.no