Regnskapskontorets brukernøkkel

Det er mulig å opprette en API brukernøkkel for flere klienter i Tripletex dersom du har en regnskapsførerkonto. Du oppretter alle brukernøkler via brukerdetaljene og fanen «API-tilgang».

Hvis din applikasjon finnes i listen så kan du velge den. Hvis applikasjonen ikke finnes i listen velger du «Tilpasset oppsett».

Du huker av boksen «Regnskapskontorets brukernøkkel» for å opprette en nøkkel for regnskapskontoret. Du må ha tilgangen «Brukeradministrator i klientkontoer» for å gjøre dette.

Brukernøkkelen kommer kun ved opprettelse og man vil da få følgende melding.

 

Dette vil være selskapets og ikke din personlige brukernøkkel. Ved bruk av denne type brukernøkkel vil ikke data kunne hentes fra Tripletex-kontoen til regnskapskontoret. Det er kun data fra klientenes Tripletex-kontoer som hentes dersom regnskapskontoret har blitt gitt tilgang til denne klientkontoen.

Siden dette er regnskapskontorets brukernøkkel, så vil tilgangene defineres på kundekortet til klienten via regnskapsførerens kundeoversikt.

For å definere tilganger til brukernøkkelen til en klientkonto går man til kundedetaljene på klienten og velger fanen «Klienttilgang». Man velger «Legg til ansatt» i menyen over skjemaet.

 Det er navnet man har gitt brukernøkkelen som vil vises i listen over ansatte.

Brukernøkkelen vil da legges til som en bruker i tabellen. Du kan se fullt navn på brukerne ved å holde musepekeren over forkortelsene. Så definerer man tilgangene i listen ved å huke av den nye brukeren og de nødvendige tilgangene i listen.

En brukeradministrator i klientkontoen må under selskap > regnskapsfører > huke på "API-tilgang" for at regnskapsførers brukernøkkel skal fungere.

 

 

NB. Har man ikke tilgjengelig den lagrede brukernøkkelen, kan man gjenopprette nøkkelen under fanen api-tilgang inne på brukeren i regnskapsbyrået. Dette er da en ny nøkkel som må legges inn i integrasjonen (se over). 

 Tripletex AS
Org.nr.: 914 286 018 MVA

Akersgata 16
0158 Oslo

Telefon +47 22 83 60 00
E-postadresse post@tripletex.no